خز روباه قطبی در حدی ضخیم است که این حیوان در دمای ۷۰ درجه زیر صفر شروع به لرزیدن می‌کند. این حیوان تک‌همسر است یعنی در کل زندگیش فقط با یک جفت زندگی می‌کند.

روباه قطبی

روباه قطبی

روباه قُطبی گونه‌ای روباه است که در نواحی قطبی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی زندگی می‌کند. طول بدن آنها بین ۴۶ تا ۶۸ سانتیمتر است و اندازه دم آنها تا ۳۵ سانتیمتر می‌رسد. روباه قطبی به خوبی برای زندگی در هوای بسیار سرد فرگشت پیدا کرده و ضخیم‌ترین خز را دارد که باعث می‌شود بتواند حتی تا دمای منفی ۷۰ درجه را تحمل کند. آنها بدنی مدور و پاهای کوتاه و پرمو دارند و گوشهای آنها کوچک و تقریباً گرد است تا دفع گرما به حداقل برسد. این روباه جوندگان کوچک، توله فک، ماهی، پرندگان آبزی و دریایی را شکار می‌کند و همچنین از لاشه‌ها و باقی‌مانده غذای خرس قطبی، میوه‌ها، گیاهان دریایی، حشرات و بی‌مهرگان دیگر هم تغذیه می‌کند.

روباه‌های قطبی در ماه‌های مه و ژوئن پس از ۵۱ تا ۵۷ روز بارداری چهار تا یازده توله به دنیا می‌آورند و پدر و مادر هر دو از توله‌ها نگهداری می‌کنند. روباه قطبی حیوانی تک‌همسر است و لانه‌های زیرزمینی پیچیده‌ای برای بزرگ کردن توله‌های خود می‌سازنند و گاهی اعضای دیگر خانواده نیز به آن‌ها در پرورش توله‌ها کمک می‌کنند. این روباه ها در تابستان پوششی متفاوت دارند که برنگ کوه‌ها و صخره‌هاست و در زمستان، سفید شده و به رنگ برف در می‌آیند. در حال حاضر به نوعی در جاهایی مانند مکان‌های محصور و پر از غذا زندگی می‌کنند.

مرجع:

Arctic fox