آیا شکلات برای دندان خوب است؟ در این مطلب به تحقیقات علمی وسیعی که در سال‌ها بر روی این موضوع انجام شده است می‌پردازیم.

شکلات برای دندان خوب است یا بد؟

شکلات حاوی بیش از ۳۰۰ ترکیب شیمیایی مختلف است که تأثیرات مختلفی بر روی سلامت دندان دارند. مسئول تشکیل پلاک دندان در واقع یک باکتری است که ساکارز را به اسیدهایی تبدیل می‌کند که مینای دندان را از بین می‌برند. دانه‌های کاکائو دارای یک عامل ضدباکتری هستند که جلوی این فرآیند را گرفته و از مینای دندان محافظت می‌کند. تحقیقی در سال ۲۰۰۷ نشان داد که ترکیبی در پودر کاکائو وجود دارد که می‌تواند تأثیر بهتری از فلوئورید خمیردندان در مبارزه با خوردگی دندان داشته باشد. این موضوع باعث تولید خمیردندان‌های حاوی کاکائوی طبیعی شد. همچنین برخی متخصصان ادعا می‌کنند شکلات تلخ دندان را سفید می‌کند و میکروب‌هایی که بوی دهان را بد می‌کنند را از بین می‌برد.

این بدین معنی نیست که می‌توانیم مسواک زدن را متوقف کرده و به جای آن شکلات بیشتری بخوریم. در حقیقت بیشتر فوایدی که شکلات برای دندان دارد مربوط به شکلات سیاه کم شکر است. برای بهره‌مند شدن از این فواید می‌توانید نایس کاکائو را بجوید که کمی تلخ و بدمزه است و یا از شکلات خام استفاده کنید که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد. همچنین خوردن روزانه شکلات تلخ کم شکر هم مناسب است.

مرجع:

Is Chocolate Good for Your Teeth?