عقاب جنگی بزرگ‌ترین عقاب آفریقا و پنجمین عقاب سنگین جهان است. این عقاب در زیستگاه‌های باز و نیمه‌باز آفریقای سیاه زندگی می‌کند.

عقاب جنگی آفریقایی

عقاب جنگی

عقاب جنگی (علمی: Polemaetus bellicosus) پرندهٔ شکاری بزرگی از خانواده‌ی عقابیان است. این عقاب در زیستگاه‌های باز و نیمه باز جنوب آفریقا زندگی می‌کند. عقاب جنگي برای آشیانه‌سازی به درختان بلند نیاز دارد اما از زندگی در جنگل‌های انبوه پرهیز می‌کند و بیشتر در مناطق نیمه بیابانی و ساوانا با درختهای پراکنده دیده می‌شود.

عقاب جنگی از بزرگترین و قدرتمندترین انواع عقاب است. طعمه‌های آن بسیار متنوع و با توجه به زیستگاه آن متغیر است. انواع پرندگان، خزندگان و پستانداران در فهرست طعمه‌های این عقاب جای دارند. عقاب جنگی حتی توانایی شکار مارهای پیتون جوان، بابون و میمونهای دیگر و آهوهای کوچک را دارد و شکار غزالکی با وزن ۳۷ کیلوگرم از آن مشاهده شده که احتمالاً بزرگ‌ترین شکار گزارش شده از تمام انواع عقاب است.

آفریقای سیاه

آفریقای سیاه اصطلاحی است که برای مناطق جنوب صحرای بزرگ آفریقا به‌کار می‌رود. مرز صحرای بزرگ با مناطق سرسبزتر اصطلاحاً “ساحل صحرا” نامیده می‌شود و آفریقای سیاه در جنوب این “ساحل صحرایی” قرار گرفته‌است. منطقه‌ی صحرایی شمال این نوار مرزگونه، شمال آفریقا نام دارد. اصطلاح آفریقای سیاه به خاطر سیاه‌پوست بودن اکثر ساکنان رواج یافته است.

مراجع:

Martial eagle

Sub-Saharan Africa