میمون دماغ سربالا تونکین چینی به خاطر کرک‌های زیادی که دارد می‌تواند در سرمای زیر صفر زمستان زنده بماند. این میمون در معرض انقراض می‌باشد. حیوانات قلمرودار شامل نخستی‌سانان و میمون تونکین در هنگام حفاظت از قلمرو خود بیشتر به ژست گرفتن دست می‌زنند که کمتر صدمه ببینند. نرهای میمون تونکین معمولاً چند ماده داشته و بهمین دلیل جرأت و سرسختی زیادی از خود نشان می‌دهند.

میمون دماغ سربالا

میمون دماغ سربالا

میمون دماغ سربالا (نام علمی: Rhinopithecus) نام یک سرده از تیره میمون بر قدیم است. این تیره خیلی شناخته شده نیست و نیازمند تحقیقات بیشتری می‌باشد. میمون‌های دماغ سربالا در آسیا زندگی می‌کنند و در محدوده‌ی جنوب چین و نیز بخش‌های شمالی ویتنام و میانمار زندگی می‌کنند. این میمون نام خود را از دماغ کوچک و صورت گردشان گرفته‌اند با پره دماغی که به طرف جلو آمده است. تنوع رنگ این میمون‌ها زیاد بوده و موهای بلندی مخصوصا|ً در شانه‌ها و پشت‌شان دارند. میمون‌های دماغ سربالا ۵۱ تا ۸۳ سانتیمتر رشد می‌کنند و طول دم‌شان بین ۵۵ تا ۹۷ سانتیمتر است. این میمون‌ها در جنگل‌های مرتفع با ارتفاع تا ۴۰۰۰ متر زندگی می‌کنند و در زمستان به نواحی بسیار خلوت مهاجرت می‌کنند. آن‌ها بیشتر زندگی‌شان را در میان درختان می‌گذرانند، با هم و در گروه‌های تا ۶۰۰ نفری زندگی می‌کنند و زمانیکه غذا کم می‌آید مثلاً در زمستان به گروه‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. این گروه‌ها نرهای بیشتری از ماده‌ها دارند. آن‌ها دارای غرایض قلمرویی بوده و بیشتر با فریاد زدن از قلمروشان مراقبت می‌کنند.

تغذیه‌ی این حیوانات عمدتا شامل شاخه درختان، شکوفه بامبو، میوه‌ها و برگ‌ها می‌باشد. یک معده‌ی چند بخشی به آن‌ها اجازه می‌دهد که غذای‌شان را هضم کنند. شروع جفتگیری با انگیزه‌ی حیوان ماده شروع می‌شود. بدین صورت که با نر تماس چشمی گرفته و کمی فرار می‌کنند. بارداری این میمون ۲۰۰ روز طول کشیده و بچه‌ی خود را در اوایل تابستان به دنیا می‌آورد. بچه‌های آن‌ها در حدود ۶ تا ۷ سال کاملاً بالغ می‌شوند. جانورشناسان اطلاعات کمی در مورد زندگی آن‌ها دارند.

منبع:

Snub-Nosed Monkeys

Snub-nosed monkey