صاریغ استرالیایی کیسه‌داری است که خویشاوندی نزدیکی با کیسه‌داران استرالیایی مانند کانگوروها دارد. صاریغ‌های استرالیایی را نباید با صاریغ‌های آمریکایی اشتباه گرفت. صاریغ اگر خود را در خطر شکارشدن ببیند وانمود به مردن می‌کند که به آن «نمایش صاریغ» می‌گویند.

نوزاد بامزه صاریغ استرالیایی

صاریغ آمریکایی

صاریغ یا ساریگ به گروهی از کیسه‌داران گفته می‌شود که انواع مختلف آنها جثه‌هایی به اندازه موش تا گربه دارند و در قاره آمریکا، به ویژه جنگل‌های آمریکای جنوبی یافت می‌شوند. صاریغ‌های ماده در زیر شکم کیسه‌ای دارند که بچه‌های خود را در آن نگه می‌دارند. بچه‌های صاريغ هنگام خطر روی پشت مادر سوار می‌شوند و دم خود را به دم او می‌پیچانند. این جانوران از انواع متنوعی از غذاها تغذیه می‌کنند. از جمله مانند لاشخورها در میان آشغال‌ها غذا پیدا می‌کنند. این انعطاف‌پذیری در رژیم غذایی و محیط زیست صاريغ را قادر می‌سازد که به‌سرعت جمعیتش را افزایش دهد. صاریغ‌های نیمکره غربی از راسته دوزهدانی‌سانان (نام علمی: Didelphimorphia) و تیرهٔ دوزهدانیان (Didelphidae) هستند. نام علمی این راسته به دلیل داشتن دو زهدان در دستگاه تناسلی ماده‌های این جانوران گذاشته شده است.

درازای صاریغ بین هفده تا صد و چهار سانتیمتر و بلندی آن بین نه تا پنجاه و چهار سانتیمتر است. پای جلوی آن دارای پنج انگشت و پنجه، پای عقب دارای چهار انگشت ناخن دار به سمت بیرون و یک انگشت مشابه شست در سمت مخالف و بدون ناخن است. هر صاریغ پنجاه دندان دارد. بیشتر اعضای این گونه همه چیزخوار هستند و بیشتر ترجیح می‌دهند که از لاشه حشرات و جانوران تغذیه کنند. صاریغ زندگی شبانه دارد و در طول روز در لانه اش می‌خوابد و شبها شکار می‌کند. بیشتر برروی درختان زندگی می‌کنند البته یاپوک یا صاريغ آبی که در آمریکای جنوبی وجوددارد آبزی است. پای عقب این جانور دارای پرده برای شنا کردن است. بیشتر اعضای این گونه دارای کیسه شکمی مشخص هستند ولی بااین حال در برخی ازآنها در آمریکای جنوبی این کیسه ناقص شده یا ازبین رفته‌است. صاریغ ماده ممکن است تا هفده پستان در کیسه داشته باشد ولی بیشتتر آنها دوازده پستان دارند.

از چهار تا بیست و چهار رویان صاريغ که به آن جویز گفته می‌شود تنها هشت تا نه عدد آنها زنده می‌مانند. دوره حاملگی حدود سیزده روز است و نوزاد صاريغ حدود دو سانتیمتر درازا و شانزده گرم وزن دارد.

مراجع:

Opossum

Possum