وشق کانادایی که ممکن است به نادرست سیاه‌گوش کانادایی هم خوانده شود، پستانداری است از تیره‌ی گربه‌سانان و سرده وَشَق‌ها و بومی آمریکای شمالی است.

وشق کانادایی

فصل جفت‌گیری این گربه‌سان بسیار زیبا چهار ماه به طول می‌انجامد. وشق ماده، نر را با بجا گذاشتن مقداری از ادرارش در جایی که نر قبلاً قلمرو خود را تعیین کرده است جذب می‌کند. جفت‌گیری می‌تواند شش بار در یک ساعت رخ بدهد ولی وشق ماده در هر فصل تنها با یک نر جفت‌گیری می‌کنند هرچند که وشق نر ممکن است با چند وشق ماده جفت‌گیری کند.

زیستگاه این وَشَق، کانادا و آلاسکا تا برخی از مناطق شمال ایالات متحد آمریکا را در بر می‌گیرد. هرچند، وشق کانادایی خویشاوند نزدیک وشق اوراسیایی (همان وشق بومی ایران و آسیای میانه) است، اما از نظر برخی از مشخصات بیشتر به گربه‌ی دم کوتاه می‌ماند تا وشق اوراسیایی.

مرجع:

Canada lynx