پرتقال در اصل از پیوند بین نارنگی (پرتقال ماندارین) و دارابی بوجود آمده است. ژن‌های پرتقال ۲۵ درصد دارابی و ۷۵ درصد نارنگی هستند. البته این پیوند یک پیوند ساده نیستند بلکه  طی چند نسل صورت گرفته است. ژن‌های کلروپلاست از دارابی گرفته شده‌اند. پرتقال‌های شیرین توالی ژنوم کامل خود را دارد. برآوردهای اولیه از درصد ژن‌های دارابی بین ۵۰ تا ۶ درصد گزارش شده‌اند.

پرتقال در اصل یک میوه‌ی پیوندی است که از پیوند نارنگی و دارابی بوجود آمده است

از پرتقال‌های شیرین در ادبیات چین در حدود ۳۱۴ سال قبل از میلاد نام برده شده است. از تاریخ ۱۹۸۷ درخت‌های پرتقالِ بیشترین درخت میوه‌ی کاشته شده در جهان بوده‌اند. این درختان به خاطر میوه‌ی شیرینی که دارند در آب و هواهای استوایی و زیراستوایی کاشته می‌شوند. از سال ۲۰۱۲ پرتقالِ شیرین حدود ۷۰ درصد از تولید مرکبات را به خود اختصاص داده است.

مرجع:

Orange (fruit)