کاکاپو یا طوطی شب تنها طوطی جهان است که نمی‌تواند پرواز کند. این پرنده‌ی بامزه شب‌زی است بدین معنی که شب‌ها بیرون می‌آید. کاکاپو که به آن طوطی جغدی گفته می‌شود به شدت در معرض انقراض بوده و حدود ۱۰۰ عدد از آن وجود دارد. این پرنده یکی از طولانی‌ترین عمرها را در بین پرندگان دارد و بیش از ۹۵ سال و حتی تا ۱۲۰ سال عمر می‌کند. کوکاپوهای نر تا سن حدود ۴ سالگی و کوکاپوهای ماده تا سن حدود ۶ سالگی تولید مثل نمی‌کنند.

کاکاپو یا طوطی شب

اندازه‌ی این پرنده در حالت بالغ به ۵۸ تا ۶۴ سانتیمتر می‌رسد و می‌تواند بین ۱ تا ۴ کیلوگرم وزن داشته باشد. کاکاپوی نر بزرگ‌تر از کاکاپوی ماده است.

کاکاپو

کاکاپو (به زبان مائوری به معنی طوطی شب) نام پرنده‌ای است که بومی جزیره نیوزلند می‌باشد. این پرنده پرواز نمی‌کند و بر روی زمین و معمولاً در شب به بیرون از لانه خود می‌آید. این پرنده بشدت در معرض انقراض قرار دارد. در گذشته به علت اینکه هیچ دشمن طبیعی نداشت تعداد آنها زیاد بود ولی همکنون و پس از ورود اروپاییان که با خود حیواناتی همانند سگ و گربه آورده‌اند نسل این حیوانات در خطر انقراض قرار دارد. این پرنده معمولاً تنها زندگی می‌کند. این پرنده در هنگام شب به ارتفاعات کوهستان می‌رود و در طول مسیر خود چاله‌های کم عمقی حفر می‌کند. کاکاپو داخل این چاله‌ها می‌نشیند و به کمک کیسه هوایی که در سینه دارد صدای بسیار بلند و پر حجمی تولید می‌نماید. این صدا در تمام کوهستان و دره‌های آن پیچیده و باعث جذب طوطی ماده می‌گردد.

مرجع:

Kakapo