کایوت‌ها حیوانات بسیار سریعی هستند و یک کایوت می‌تواند با سرعت ۶۴ کیلومتر در ساعت بدود. کایوت‌های نر می‌توانند بیش از ۱۶۰ کیلومتر از خانه دور شوند تا غذا پیدا کنند.

کایوت

کایوت

کایوت یا کایوتی (نام علمی: Canis latrans) پستانداری از راستهٔ گوشت‌خواران، رده‌ی سگ‌سانان است. این جانور بومی آمریکای شمالی و مرکزی است. کایوت خز قهوه‌ای-زرد (دشتی) یا قهوه‌ای-خاکستری (کوهی) دارد. خز زیر شکم جانور سفید رنگ است. بینی سیاه و چشم‌هایی زرد با دمی پشمالو دارد. کایوت‌های دشتی وزنی حدود ۱۰ کیلوگرم دارند. وزن کایوت‌های کوهی به ۲۵ کیلوگرم هم می‌رسد. کایوت‌ها شکارچیانی شبرو هستند و تنها شکار می‌کنند. عمدهٔ خوراک آن‌ها پستانداران کوچک و مارها هستند. آن‌ها می‌توانند از میوه‌ها و گیاهان هم تغذیه کنند.

کايوت نام ایزدی خُرد در داستان‌های فولکلور سرخ‌پوستان هم هست. اگر چه بیشتر ارجاعات به این ایزد در داستان‌های مردم جنوب غرب آمریکای شمالی یافت می‌شوند، اما در داستان‌های تمام اقوام سرخ‌پوست (از کانادا تا مکزیک) ذکری از آن رفته‌است. اسطوره آزتکی هوئه هوئه کویوتل نیز، به شکل یک کایوتی تصویر شده و با این حیوان در ارتباط است.

مراجع:

Coyote Facts

Coyote