کیهان

استالاکتیت رودوکروزیت چیست ؟

استالاکتیت رودوکروزیت. چکنده یا استالاکتیت ستونی از مواد معدنی است که از سقف غار آویخته است. رودوکروزیت نیز یک کانی کربنات منگنز می‌باشد.

استالاکتیت چیست؟

چکَنده یا استالاکتیت (Stalactite) (نام‌های دیگر: دنگال، کلفهشنگ) ستونی از مواد معدنی است که به صورت قندیلی از سقف غار آویخته باشد. در زیر چکنده ستونچه‌ای به‌وجود می‌آید که چکیده نامیده می‌شود. این دو به مرور زمان به هم می‌رسند و ستون واحدی را تشکیل می‌دهند. چکنده کربنات کلسیم که از سقف غارهای آهکی می‌آویزد از متداول‌ترین انواع آن است.

رودوکروزیت چیست ؟

رودوکروزیت (به انگلیسی: Rhodochrosite) با فرمول شیمیایی MnCO3 از مجموعه کانی هاست و لومینسانس قرمز تیره کامل در امتداد محور طولی از خود نشان می‌دهد. از کلمات یونانی رودو rhodon یعنی صورتی و khroma به معنای رنگ اخذ شده‌است. در شعله عادی می‌سوزد. در اسیدها حل می‌شود. MnO:۶۱٫۷۱٪ CO۲:۳۸٫۲۹٪ برای اولین بار در آلمان غربی کشف شد و از نظر شکل بلور: رمبوئدر – قرصی شکل – منشوری، رنگ: صورتی – قرمز – قهوه‌ای – خاکستری، شفافیت: نیمه شفاف، شکستگی: صدفی – نامنظم، جلا: شیشه ای، رخ: کامل، سیستم تبلور: رمبوئدریک و در رده‌بندی کربنات است همچنین خاصیت مغناطیسی ندارد و منشأ تشکیل آن هیدروترمال – دگرگونی مجاورتی – پگماتیتی – رسوبی است.

همایند کانی‌شناسی (پارانژ) آن سختی – چگالی و انحلال در اسیدهادولومیت – رودونیت- گالن- اسفالریت- پیریت و غیره است ، از نظر ژیزمان بلوری – آگرگات دانه‌ای – توده‌ای – نامنظم فراوان است و بیشتر در آلمان غربی و شرقی، رومانی، چک اسلواکی، فرانسه، پرو، آمریکا، مکزیک و آرژانتین یافت می‌شود.

منبع: wikipedia

وبسایت fa-ct.ir

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا