اگر تابحال کسی به شما گفته است که هسته سیب را نخورید تا حدودی حق داشته است. سیب در واقع هسته ندارد ولی در وسط آن دانه‌هایی وجود دارد که دارای مولکول‌هایی با نام سیانوژنیک گلیکوساید است. یکی از این مواد آمیگدالین است که وقتی به باکتری‌های معده می‌رسد به سیانید تبدیل می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.

خوردن دانه‌های یک عدد سیب، سیانید بسیار کمی تولید می‌کند که حتی انسان را مریض هم نمی‌کند. برای کشتن انسان توسط سیانید باید به ازای هر کیلوگرم وزنش ۱ میلی‌گرم سیانید به آن داد. هر کیلو دانه‌ی سیب دارای حدود ۷۰۰ میلی‌گرم سیانید است بنابراین ۱۰۰ گرم دانه‌ی سیب برای کشتن یک انسان ۷۰ کیلویی کافی است. اگر هر دانه ۰٫۷ گرم وزن داشته باشد باید حدود ۱۴۳ دانه‌ی سیب بخورید تا مسموم شوید. سیب‌ها دارای بین ۲ تا ۲۰ دانه و به طور متوسط ۸ دانه هستند. بنابراین خوردن دانه‌های حدود ۱۸ سیب در یک مرحله می‌تواند شما را از پا درآورد.

هسته‌ی سیب تنها میوه‌ای نیست که دارای ترکیبات سیانوژنیک است بلکه هسته‌ی هلو، زردآلو، گیلاس، بادام و حتی لوبیای لیما نیز دارای این ماده هستند.

مراجع:

Here’s How Many Apple Cores It Would Take to Poison You

Are Apple Cores Poisonous?