کشورها

بیش از ۷۰% ادویه جهان از هند می‌آید

هند بزرگ‌ترین تولید کننده‌ی ادویه در جهان بوده و حدود ۷۴% از کل ادویه‌ی جهان را تولید می‌کند. بر اساس آمار رسمی سال ۲۰۱۱ سالانه ۲۰۶۳۴۷۲ تن ادویه در جهان تولید می‌شود که از این مقدار ۱۵۲۵۰۰۰ تن در هند تولید می‌شود. کشورهای بنگلادش، ترکیه، چین، پاکستان، ایران، نپال، کلمبیا، اتیوپی و سریلانکا در رده‌های بعدی تولید ادویه قرار دارند. ایران با حدود ۱% تولید جهانی ادویه در رده‌ی ششم قرار دارد.

ادویه

اَدویه یا ادویه‌جات، مواد گیاهی استفاده شده به منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آن‌ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده می‌شود. ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء است. ادویه‌ها همچنین به عنوان ماده نگهدارنده استفاده شده‌اند و برای انسان در بسیاری از زمینه‌های دیگر مفید هستند. یک ادویه می‌تواند دانه خشک شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی در مقادیر ناچیز به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ باشد و یا به عنوان یک ماده نگهدارنده باشد که باکتری‌های مضر را می‌کشد و یا از رشد آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورد. ادویه ممکن به منظور عطر و طعم‌دهی به غذا و یا برای پنهان کردن طعم‌های دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه‌جات از سبزیجات که برگ‌دار، قسمت‌های گیاه سبز مورد استفاده برای طعم‌دهی یا به عنوان چاشنی هستند، متمایز هستند.

در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود. به عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع مصالحه (اَدویه) و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده می‌شود. استفاده اقوام مختلف از انواع ادویه‌جات به شرایط اقلیمی آنها نیز بستگی فراوان دارد. مثلاً در ایران زیاد از اَدویه استفاده نمی‌شود ولی در جنوب ایران به خصوص در چابهار از ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود.

تحریریه: مجله فکت های جالب و عجیب

منبع: +

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا