چیکار کنیم پیاز چشم را نسوزاند
اگر تابحال پیاز خرد کرده باشید حتما با آن اشک هم ریختهاید. اگر تنبل نباشید خرد کردن پیاز خیلی مسئلهی ناراحت کننده و گریه آوری نیست پس دلیل اشک ریختن در هنگام خرد کردن پیاز چیست؟
چرا پیاز چشم را می سوزاند
در واقع در هنگام گریه کردن اشک از چشم ما نمیآید بلکه از غدههای اشکی چشم میآید. این غدههای کوچک در بالای کاسه چشم ما قرار گرفتهاند. پیاز دارای یک مادهی شیمیایی ناپایدار بنام اکسید اس سین پروپنتیال میباشد که در هنگام برش خوردن آزاد شده و غدههای چشمی را آزار داده و باعث اشک ریختن شما میشود.
جلوگیری از اشک پیاز
برای جلوگیری از اشک پیاز کارهای زیادی میتوانید انجام دهید که در اینجا فقط به برخی از معقولترین آنها اشاره میکنیم.
۱- جویدن یک تکه نان
میتوانید چیزی مثل نان بجوید. عمل جویدن باعث میشود که از طریق دهان نفس بکشید و مقدار کمی از مادهی آزار دهندهی پیاز به غدههای اشک چشم شما برسد.
۲- از یک چاقوی تیز استفاده کنید
آنزیمهای آزار دهنده زمانی آزاد میشوند که پیاز خرد میشود و چون چاقوی تیز سلولهای پیاز را کمتر له میکند استفاده از یک چاقوی تیز آنزیمهای کمتری آزاد میشود.
۳- پیازها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید
این کار آنزیمهای آزاد شده در هوا را کمتر کرده و طعم پیاز را تغییر نمیدهد.
۴- پیازها را در کنار یک هود، پنکه یا پنجره خرد کنید.
این کار باعث میشود آنزیمهای پیاز از چشم شما دور شوند.
۵- پیازها را در آب بخیسانید
این کار آنزیمها را رقیق میکند هر چند که پیاز را قدری لغزنده مینماید و باید در بریدن آن دقت بیشتری کنید.
فواید اشک ریختن
البته اشک پیاز ریختن با وجود آزاد دهنده بودن شاید خیلی هم بد نباشد چون آنزیم درون اشک چشم باکتریها را از بین برده و چشمها را ضدعفونی کرده و از خشک شدن آنها جلوگیری میکند.
مراجع:
How to Chop Onions Without Tears
تحریریه: مجله فکت های جالب و عجیب